zondag 7 december 2014

Afscheid van Kyoto

001 Hotel Kyoto004 Strat hotel Kyoto

Zondag 7 december was het alweer tijd om afscheid te nemen van Kyoto. We hebben nog even een paar foto's gemaakt in de straat van ons hotel. Het hotel was pas een paar weken open, je kon lekker ontbijten in het koffiebarretje op de begane grond.

008 Verkeersborden Kyoto


Als je geen Japans kunt lezen is het erg lastig om erachter te komen wat je hier als fietser nu wel en niet mag doen. De straatnamen waren wel tweetalig.

005 Straatnamen Kyoto

Hieronder een zijstraat van de hoofdweg waar ons hotel lag.

006 Zijstraat Kyoto
We zijn met de metro van Shijo, vlakbij ons hotel, naar het station van Kyoto gegaan.Tegenover het station staat de Kyoto Tower. De toren staat bovenop een gebouw waar een hotel in zit. Vroeger was het een belangrijke toeristenattractie maar het aantal bezoekers is in de loop der jaren drastisch teruggelopen.

013 Kyoto Tower

Het station van Kyoto is een nogal futuristisch ogend gebouw met een enorm hoge stationshal. Het gebouw is het op één na grootste van Japan, alleen Nagoya Station is groter. Het ontwerp is bekritiseerd omdat er geen Japanse motieven in zijn opgenomen. De architect Hiroshi Hara is ook verantwoordelijk voor het Umeda Sky Building in Osaka dat we een paar uur later zouden bezoeken.
014 Station Kyoto016 Station Kyoto

Uiteindelijk zijn we met de Shinkansen richting Osaka vertrokken. Dat is met deze trein slechts een kwartiertje rijden. De afstand is ruim 40 km.


017 Shinkansen028 Shinkansen030 Shinkansen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten