zondag 7 december 2014

Osaka - Aquarium

140 Osaka aquarium133 Osaka aquarium

Dit aquarium heeft als thema de ring van vuur, de gordel van breuklijnen en vulkanen rond de Stille Oceaan. Op de tickets stonden bewoners van het aquarium, de meest bijzondere bewoner is de enorme walvishaai van het rechterplaatje. Je start boven in het gebouw en daalt dan geleidelijk af naar de gift shop op de onderste verdieping. Het is een groot aquarium, maar zeker niet het mooiste ter wereld. In het gebouw niet alleen vissen, er zaten ook andere dieren die rond de ring van vuur voorkomen. Bijvoorbeeld otters en een capibara.

067 Osaka aquarium - otters069 Osaka aquarium - capibara

Zeeleeuwen hebben we in het verleden in grote getale gezien langs de ring van vuur, namelijk in Oregon en Noord-Californië.

089 Osaka aquarium - zeeleeuw


De donkergestreepte dolfijn komt vooral voor in de gematigd koele wateren van het zuidelijk halfrond.

071 Osaka aquarium - dolfijn

En natuurlijk zaten er heel veel vissen.

068 Osaka aquarium099 Osaka aquarium100 Osaka aquarium092 Osaka aquarium


Heel bijzonder om een walvishaai in een aquarium te zien zwemmen. Hoe doen ze dat met de voeding van het beest? Ze voeden zich vooral met plankton en krill door met hun bek open te zwemmen. Hebben ze plankton in het water zitten?

080 Osaka aquarium - walvishaai086 Osaka aquarium - walvishaai


Erg leuk om te zien was het voeren van de gevlekte reuzenmanta's. Het was voor de beesten blijkbaar een bekend ritueel want ze kwamen massaal op de duiker af die hiervoor het water in was gegaan. De rechterfoto geeft goed weer hoe groot deze vissen zijn.

101 Osaka aquarium - voeren pijlstaartroggen105 Osaka aquarium - voeren pijlstaartroggen


De Japanse reuzenkrab is een monsterlijke verschijning die op een reuzenspin lijkt. Ondanks zijn uiterlijk en omvang is de krab niet echt gevaarlijk voor mensen. Ze leven in grote aantallen langs de kusten van China, Japan en Taiwan.

114 Osaka aquarium - Japanse reuzenkrab112 Osaka aquarium - Japanse reuzenkrab


Met de kwallen en de zeehonden kwam het einde van ons bezoek aan het aquarium in zicht.

120 Osaka aquarium - kwal121 Osaka aquarium - zeehond


Een leuke verrassing aan het eind waren de rotsspringers. Tijdens onze reis naar Antarctica hebben we deze pinguïnsoort gemist door een storm. Ze komen onder andere voor op de Falklandeilanden. Maar toen we daar waren konden we vanwege een zware storm die dag niet van de boot af en hebben ze dus niet gezien. Toch een beetje een goedmakertje.

127 Osaka aquarium - rockhopper128 Osaka aquarium - rockhopper


De luiaard komt voor in een aantal landen van de ring van vuur.

132 Osaka aquarium - luiaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten