donderdag 11 december 2014

Boottocht over de Sumida-Gawa

Na de filmlocaties hebben we ons bezoek aan Tokyo afgesloten met een rondvaart over de Sumida-Gawa, een rivier die dwars door Tokyo stroomt. 
Via Ginza zijn we naar Asakusa gegaan, het beginpunt van de boottocht. Nadat we tickets hadden gekocht moesten we nog even wachten tot de boot kwam.

035 Bij vertrekpunt boottocht037 Automaten met warme en koude dranken

Hierboven het straatbeeld bij Asakusa en een drankautomaat. Heel Tokyo staat vol met die dingen. Bij de drankjes staat een rood of blauw symbool. Rood betekent warm, blauw koud. Bij warm moet je niet alleen aan koffie- of theeachtige drankjes denken. We hebben ook heel warm sinaasappelsap gehad.  

040 Boottocht Sumida-Gawa039 Boottocht Sumida-Gawa


Tegenover het vertrekpunt van de rondvaartboot lag het hoofdkantoor van een bierbrouwerij. Het heeft de vorm van een vol glas bier. Het gouden ding, de Asahi Flame, op het gebouw ernaast staat voor het brandende hart en de schuimkraag van Asahi bier. Wij vonden het meer op een gouden drol lijken. Asakusa is vrij ver naar het noorden en ligt relatief dichtbij de Skytree. Deze toren was dan ook gedurende een groot deel van de boottocht te zien.

Snelwegen en hele lelijke gebouwen kenmerkten in vooral het eerste deel van de route. Het sombere weer maakte het plaatje helemaal af. Bij de monding van de rivier in Tokyo Bay wordt het iets beter. De blauwe Kyosu brug zorgde voor een beetje kleur.
Helemaal achterin de boot was de enige plek waar een opening was waardoor je naar buiten kon fotograferen. Echt frisse lucht leverde dat niet op, je zat daar in de dieseldampen van de boot.
De Shuo-Ohashi brug, hierboven, is de nieuwste van de bruggen waar we tijdens de tocht onderdoor voeren. Hier heeft men in elk geval wat moeite gedaan om er iets van te maken.De boot maakte een tussenstop bij de Hamarikyu Gardens. We wilden al uitstappen, maar blijkbaar hadden we tickets gekocht om nog een stukje verder te gaan. Dat soort dingen kunnen verrassend uitpakken als je niets van de taal begrijpt. Achter dit park ligt de Tokyo Tower, die nog net zichtbaar is op de foto.

067 Blauwe reiger (ondersoort)

De blauwe reiger komt dus ook midden in Tokyo voor. Het is familie van onze blauwe reiger, maar het is wel een ondersoort.

De boottocht eindigde in het havengebied met uitzicht op de Rainbow Bridge en het Fuji-gebouw.

Hiermee was er min of meer een einde gekomen aan ons bezoek aan Tokyo. We zijn op station Hinode weer op de onbemande Yurikamome lijn gestapt om in de richting van ons hotel te gaan. 
Hierboven is te zien dat deze lijn bovengronds is aangelegd en vlak langs allerlei gebouwen rijdt.Bij het Shimbashi station moesten we overstappen op de ondergrondse metrolijn. In de ochtendspits is op hele drukke trajecten het voorste deel van de metro alleen voor vrouwen bestemd. Geen opmerkingen:

Een reactie posten