maandag 8 december 2014

Disney Sea

004 Arjan, Ron en Richard in Disney Resort Line008 Disney Resort Line

Maandag 8 december, de verjaardag van Richard. We zijn deze dag naar Disney Sea geweest, één van de twee Disneyparken in Tokyo. Disney Sea is het duurste pretpark dat ooit is gebouwd, en dat zie je er ook wel aan af. Er is een complete vulkaan nagebouwd die voortdurend lijkt uit te barsten. De Disneyparken in Tokyo zijn de enige die geen eigendom zijn van The Walt Disney Company. 
De metro naar het park is net als in Hong Kong helemaal in Disneystijl.

005 Uitzicht Disney Resort Line


Hierboven het uitzicht vanuit de metro. 
Hieronder het grote plein met wereldbol bij de ingang van Disney Sea.

009 Aankomst Disney Sea

Ook bij Disney was het gewoon kerstmis, ondanks het feit dat kerstmis geen officiële feestdag is in Japan. Japanners vieren kerst met alle westerse symbolen die daarbij horen en dan vooral heel veel lichtjes, het heeft voor hen geen religieuze betekenis.

010 Aankomst Disney Sea


Disney Sea bevat grote plassen water met daaromheen de bebouwing en de attracties.

014 Disney Sea

In het gedeelte dat Mysteriousland heet hebben ze deze vulkaan gebouwd. In de vulkaan zit de attractie Journey to the Center of the Earth. De berg heeft de klassieke vorm van een stratovulkaan en lijkt daardoor op Mount Fuji. 

013 Vulkaan Disney Sea015 Disney Sea

In het boek wordt de IJslandse vulkaan Snæfellsjökull als startpunt van de reis genoemd en de Stromboli als eindpunt. De berg in het pretpark lijkt totaal niet op de Snæfellsjökull vulkaan, waarschijnlijk heeft de Strombili model gestaan voor dit bouwwerk. Dat is ook logisch omdat aan de overkant van het water het parkdeel ligt dat Mediteranean Harbor heet.

025 Disney Sea - Indiana Jones024 Disney Sea


Het was een drukke dag in het park en dan sta je dus een groot deel van de dag in allerlei wachtrijen. Bij een aantal populaire attracties kun je een zogenaamde Fastpass krijgen. Je krijgt dan een kaartje waarop staat hoe laat je bij de attractie wordt verwacht en dan kun je meteen doorlopen. Wij dachten slim te zijn door even langs de attracties te lopen om overal de Fastpass op te halen, maar zo werkt het niet. Je krijgt maar één zo'n pas. Er waren wel een paar attractie waar een Single Riders rij was. Daar kon je gewoon doorlopen, maar je kon niet met je reisgenoten bij elkaar zitten. Steeds als er in een voertuig één of twee plaatsen overbleven werden die gevuld door de Single Riders.

017 Disney Sea


En zo kwamen we terecht in Indiana Jones Adventures: Temple of the Crystal Skull. De jarige job zit dolblij in zijn karretje. Er gebeurden op dat moment rare dingen met het licht. 

021 Richard in attractie

Het was blijkbaar verboden om kippenbouten te eten.
BruinoorbuulbuulDe buulbuuls zijn een familie van zangvogels waarvan de soorten zijn verspreid over Afrika en Azië. De bruinoorbuulbuul komt voor in het verre oosten van Rusland, in noordoost China, Korea, Japan, Taiwan en enkele eilanden. In Japan is het een veelvoorkomende vogel die ongeveer de grootte van een lijster heeft. Op de tweede foto is de bruine vlek achter de ogen goed te zien.
029 Disney Sea - Tower of terror031 Disney Sea - Tower of terror

De attractie in dit gebouw heet de Tower of Terror. We hebben dit lang geleden al een keer gezien in Florida. Je komt binnen in een oud vervallen hotel en je gaat met de lift naar de bovenste verdieping. Er gaat dan even een raampje open zodat je uitzicht over het park hebt. Dan gaat de lift zogenaamd stuk en ga je in een vrije val naar beneden. Wonder boven wonder overleeft iedereen de helletocht.Uiteindelijk was het tijd voor onze reis naar het middelpunt van de aarde. We hadden voor die attractie een Fastpass.

045 Disney Sea016 Disney Sea

In het Arabian Coast gedeelte van het park hebben we een 3D film met speciale effecten bezocht.

041 Disney Sea - Arabian Coast034 Disney Sea - Arabian Coast


Het was een mooie decemberdag, maar aan het eind van de middag begon het te schemeren en werd het al snel donker.

042 Disney Sea - Arabian Coast


We zijn nog even binnengelopen in een hal met allerlei attracties voor kinderen bij de Mermaid Lagoon.

037 Disney Sea - Mermaid Lagoon

De metro op de terugweg was helemaal in kerststijl. Dat was overigens maar een klein stukje. Het grootste deel van de weg terug was met een trein naar Tokyo Station.

De dag was daarmee nog niet voorbij, er zou die avond nog een opmerkelijke show volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten