vrijdag 5 december 2014

Fuji TV

DSC02936DSC02937

Toen we de volgende ochtend wakker werden was er van de grijze wolken die de eerste dag zo dominant aanwezig waren niets meer over. De foto's hierboven zijn gemaakt vanaf de brandtrap van het hotel.


Fuji TVDSC02939DSC02942


Fuji TV is een Japanse televisiezender die gevestigd is in Tokyo. In het opvallende gebouw kun je een tentoonstelling bezoeken over de programma's die ze produceren. Voor ons is dat maar matig interessant omdat we daar natuurlijk niets van kennen. Interessanter is het gebouw op het kunstmatige eiland Odaiba in de baai van Tokyo. Vanuit een koepel hoog in het gebouw heb je mooi uitzicht over de stad. Je komt er door de metro naar Shimbashi te nemen en daar over te stappen op de Yurikamome lijn naar Odaiba.

DSC02944DSC02946

Beneden kon je kaartjes kopen om boven in de koepel te komen. Met de roltrap ging je dan een stuk omhoog om vervolgens met een lift naar de koepel te gaan. Op elke hoek stond wel iemand om te wijzen waar je naartoe moest, vaak ook op plekken waar je maar één kant op kon. Er is veel verborgen werkloosheid in Japan.

DSC02949DSC02951DSC02950


Het uitzicht vanuit de koepel in de richting van de Rainbow Bridge, de brug die het schiereiland Odaiba verbindt met het centrum van Tokyo. Overdag wordt op de brug zonne-energie gewonnen waarop 's nachts de lampen branden.
Achter de brug is de Tokyo Tower te zien.

DSC02954
De lus aan de stadskant van de brug is nodig om de wegen en metrospoorlijn de hoogte te laten bereiken die nodig is voor de Rainbow Bridge.  

DSC02967DSC02968

Op een ander eiland in de baai is begonnen met de werkzaamheden voor de Olympische spelen van 2020, hier moet het Olympisch dorp verrijzen. Op de achtergrond is de Skytree te zien.
De foto hieronder laat het uitzicht in zuidwestelijke richting zien.

DSC02960


En vlakbij het Fuji gebouw staat het Vrijheidsbeeld. Een vreemde gewaarwording om dit symbool van New York hier in de baai van Tokyo aan te treffen. Ze hebben het overgehouden aan een Frans jaar in Japan.

DSC02957
DSC02986


Op de hoogte van de koepel kun je nog een rondje lopen waarbij je de koepel van een afstandje ziet. Daarna zijn we met de lift naar beneden gegaan en op de hoogte waar je dan komt zijn een heleboel souvenirwinkels en je hebt er uitzicht over Odaiba.

DSC02987


Op Odaiba staat ook het op één na grootste reuzenrad ter wereld, alleen die in Londen is groter.
Op de volgende foto zie je het spoor van de Yurikamome lijn met aan het eind station Odaiba. Veel mensen denken dat het om een monorail gaat, maar dat is niet het geval. De treinen rijden zelfs op allesbehalve futuristische rubberbanden en worden via leidingen aan de zijkant van stroom voorzien.

DSC02995 DSC02992

Op de vijfde verdieping van het gebouw is een tentoonstellingsruimte over de programma's van Fuji TV.
Hieronder het decor van één van de programma's. Door de ramen is op de achtergrond de skyline van Tokyo te zien.

DSC02979DSC02980

Geen opmerkingen:

Een reactie posten