woensdag 10 december 2014

Japanse makaken

017 Aapjes Mt Takao

Langs het pad zagen we dit bord met afbeeldingen van aapjes. We wisten dat in veel natuurparken in de buurt van Tokyo Japanse makaken voorkomen. Zouden we ze hier te zien krijgen? Ja dus, zij het dat ze er niet in het wild rondliepen maar in een verblijf dat speciaal voor deze apen was gebouwd. Een mooi alternatief om een diersoort te zien die hier ook van nature voorkomt.

039 Japanse makaken037 Japanse makaken

De Japanse makaak is de meest noordelijk levende apensoort. Ze hebben een relatief dikke vacht en sommige in het wild levende groepen zijn bekend om hun gewoonte om te baden in warmwaterbronnen. Ze hebben een opvallend rood gezicht. Een groot deel van de dag zitten ze elkaar te vlooien.
De babymakaakjes zijn bijzonder schattig om te zien en ze barsten van de energie, ze zitten nauwelijks stil.

024 Japanse makaken025 Japanse makaken035 Japanse makaken052 Japanse makaken033 Japanse makaken050 Japanse makaken


Op Mount Takao ligt (natuurlijk) ook nog een boeddhistische tempel.

055 Mt Takao056 Mt Takao


Nadat we boven bij een kiosk nog een Japanse variant van een broodje bapao hadden genomen zijn we met de kabeltram naar beneden gegaan. Er stond een flinke rij wachtenden maar we konden nog net mee. Het eerste stukje ging door een tunneltje, daarna zagen we al snel in de verte een tegenligger aankomen. 

057 Kabeltram naar beneden060 Kabeltram naar beneden

Precies in het midden van de route lag een kort passeerspoor.

062 Kabeltram naar beneden066 Kabeltram naar beneden

We zijn weer met de trein teruggegaan naar Tokyo.

067 Station Takaosanguchi

Zodra de trein Tokyo binnenrijdt valt op hoe dicht de trein hier op veel plaatsen langs de huizen rijdt. Vaak is die afstand niet meer dan één of twéé meter. Vanaf Shinjuku Station zijn we naar het metrostation Meiji-Jingumae gegaan. Op de bordjes staat ook Harajuku, dat is het spoorwegstation dat ernaast ligt. Dit metrostation ligt bij het Yoyogipark. In dit park is een groot deel van de Olympische Spelen van 1964 afgewerkt. Nu zijn er plannen om er een nieuw Olympisch stadion te bouwen voor de spelen van 2020.

075 Yoyogipark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten