zondag 7 december 2014

Kasteel Osaka

Het was inmiddels halverwege de middag toen we in Osaka even iets gingen eten en drinken. Daar werd het plan opgevat om nog het kasteel van Osaka te bezoeken. Wij zijn met de metro gegaan, de rest is gaan lopen. Het kasteel ligt in de buurt van het metrostation Tanimachi 4-chome. Uiteindelijk kwamen we ongeveer tegelijk aan. 
Osaka - Kasteel

144 Kasteel Osaka145 Kasteel Osaka147 Kasteel Osaka

Het begon al een beetje te schemeren toen we bij het kasteel aankwamen. Het oorspronkelijke kasteel was er al in 1586, na diverse belegeringen, branden en herbouw heeft dat geleid tot het huidige kasteel uit 1931. Ondanks het late tijdstip was het druk bij het kasteel. Die avond zou er in de tuinen een concert zijn.Hierboven het hoofdgebouw uit 1931.


Tijdcapsule
Tijdens de wereldtentoonstelling van 1970 is er een tijdcapsule begraven bij het kasteel. Deze mag pas worden geopend in het jaar 6970. De tijdcapsule is gevuld met allerlei voorwerpen die typerend zijn voor de twintigste eeuw.
Terug naar Tokyo

163 Uitzicht bij Kasteel Osaka

Het was inmiddels donker geworden in Osaka en we zijn met de metro teruggegaan naar het centrum. We hadden gereserveerd in een restaurant in de buurt van het station, maar zoals gewoonlijk was het weer moeilijk te vinden. Uiteindelijk is het met hulp van Japanners op straat gelukt. Het eten was prima, maar we moesten wel een beetje de tijd in de gaten houden omdat we de laatste Shinkansen richting Tokyo wilden halen. Onderweg naar het Shin Osaka station moesten er nog tassen uit lockers worden gehaald op het grote Osaka Station, daarna met de boemel naar Shin Osaka en slechts enkele minuten voordat de trein zou vertrekken kwamen we aan op het juiste perron. Drie uur later stonden we weer in Tokyo.


 Tokyo Station (treinen)
 Tokyo Station (metro)

De drie broers samen in de metro in Tokyo. Een mooi vervolg op de foto's die we twee jaar eerder maakten in de metro van Hong Kong.
In de metrostations van Tokyo wordt je voor allerlei gevaren gewaarschuwd. De ongelukken die je kunnen overkomen worden getoond met tekeningen die erg treffend zijn.Terug in het hotel in Tokyo lagen de kimono's alweer klaar, samen met de origamivouwwerkjes.

184 Kimono's met vouwwerkje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten