vrijdag 5 december 2014

Met de Shinkansen naar Kyoto

Die middag zijn we met de Shinkansen, de kogeltrein (bullet train), naar Kyoto gegaan. Die naam is gekoppeld aan de oorspronkelijke Shinkansentreinen die een ronde neus hadden. Voor de rit van ongeveer 3 uur hadden we een bento box gekocht, een lunchbox met allerlei verschillende hapjes erin.Al snel lieten we de wolkenkrabbers van Tokyo achter ons.

DSC03043

Mount Fuji vanuit de trein

DSC03044DSC03052

De spoorlijn Tokyo - Kyoto is de oudste Shinkansenlijn. Na Kyoto loopt de lijn nog verder door naar Osaka. De lijn is geopend in 1964 ten tijde van de Olympische Spelen en was de eerste hogesnelheidslijn ter wereld. Tijdens de rit passeer je Mount Fuji, het nationale symbool van Japan. De kunst is om de berg vanuit de trein een beetje leuk op de foto te krijgen. Hierboven een paar eerste pogingen. Op dat moment was nog niet duidelijk dat het zicht later tijdens de rit veel beter zou worden.

DSC03057

In de trein was iedereen met zijn eigen ditjes en datjes bezig terwijl buiten de mooie landschappen voorbij schoven.

DSC03067

Uiteindelijk is het gelukt om Mount Fuji vanuit de hogesnelheidstrein haarscherp in beeld te krijgen.

DSC03076


Via de tussenstops in Hamamatsu (ruim 800.000 inwoners) en Nagoya (ruim 2 miljoen inwoners) kwamen we aan het eind van de middag aan in Kyoto.

Aan de bomen op de foto hieronder is te zien dat deze foto vanuit de rijdende trein is gemaakt, dit was kort na het vertrek uit Hamamatsu. De volgende foto is gemaakt tijdens het binnenrijden van Nagoya.

DSC03090DSC03093

En een foto vanuit de rijdende trein van besneeuwde bergen in de buurt van Kyoto.DSC03100

Hieronder een foto van het restaurant in Kyoto waar we die avond hebben gegeten. Het was nog een hele kunst om daar bij elkaar te komen. We zaten in verschillende hotels en Ron, Martin en Richard zouden naar ons hotel komen om daar in de buurt een restaurant te zoeken. Ze werden door de taxichauffeur echter op de verkeerde plaats afgezet. Daar bleek een leuk straatje met heel veel restaurants te zijn, dus toen konden wij weer op zoek naar de plaats waar zij waren afgezet. Uiteindelijk is het gelukt, maar het was al wat later op de avond toen we eindelijk aan tafel konden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten