dinsdag 9 december 2014

Mount Fuji - de eerste tussenstops
De volgende dag, dinsdag 9 december, zijn we naar Mount Fuji geweest. Een luchtfoto zoals op de ansichtkaart hierboven hebben we niet kunnen maken, maar we hebben de berg wel vanaf diverse plaatsen kunnen zien. We hadden geluk, het was een heldere dag en er hingen vrijwel geen wolken rond de berg.Aan het begin van de dag leek het even mis te gaan. We moesten ons melden bij een hotel en vanaf dat hotel zou de trip vertrekken. Met de metro vanaf Kojimachi waren we in de buurt van het hotel gekomen, maar toen kostte het toch nog veel moeite om het hotel te vinden. Toen het lukte was de bus al vertrokken. Een vriendelijke medewerker van het hotel regelde voor ons een taxi die ons naar het busstation bracht waar de dagtocht zou beginnen. En zo kwam het allemaal toch nog goed.

005 Mount Fuji011 Mount Fuji met Gé en Arjan


Er lijkt een soort van wereldwijde afspraak onder tourgidsen te zijn dat er de hele dag gepraat moet worden. De gids van onze dagtocht naar Mount Fuji was daarop geen uitzondering. We werden de hele dag overvoerd met feitjes die je door de hoeveelheid ook weer snel vergeet.
Mount Fuji is een stratovulkaan met een hoogte van 3776 meter. Daarmee is het met afstand de hoogste berg van Japan. Het is ruim 300 jaar geleden dat Fuji voor het laatst is uitgebarsten. Dat is voor deze vulkaan een ongekend lange periode van rust.
Onze eerste stop was bij een bezoekerscentrum in de buurt van de berg. Om de berg te zien moest je bijna recht tegen de zon in kijken.

008 Mount Fuji


De tweede plek die we bezochten was de berg zelf. Fifth Station is de hoogste plek op de berg waar je met de auto of bus kunt komen. Vanaf deze hoogte van ruim 2300 meter kun je in de zomer verder te voet de berg op. Deze bergpaden zijn alleen in juli en augustus geopend. Het was nog even onduidelijk of we deze hoogte konden bereiken. Vanwege de sneeuw was de weg naar Fifth Station eerder op de dag afgesloten. Op de foto is te zien dat we last van tegenlicht hadden.

025 Mount Fuji op 2305 m017 Mount Fuji

Het is wel een bijzonder gevoel om zo hoog op deze beroemde berg te staan, maar tegelijk is het uitzicht vanaf een grotere afstand indrukwekkender. Hieronder het uitzicht op de omgeving van de berg vanaf Fifth Station.
In de verte zijn de Japanse Alpen te zien.

015 Mount Fuji op 2305 m

De volgende foto is vanaf ons lunchadres gemaakt. De lunch was te vergelijken met een Bento box, maar dan lauwwarm en een soepje erbij. Buiten zaten heel veel koolmezen. Ze waren wat fletser van kleur dan ´onze´ koolmezen.

028 Mount Fuji vanaf lunchadres

Tot slot van dit eerste deel van het Fuji-verslag een foto die vanuit de bus is gemaakt. Mount Fuji was de hele dag mooi in beeld ook al probeerde de zon ons het zicht te benemen.

031 Mount Fuji onderweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten