woensdag 10 december 2014

Mount Takao

003 Straat hotel004 Ingang metrostation Hanzomon

Woensdag 10 december, het einde van ons verblijf in Japan begon te naderen. Voor deze dag hadden we een uitstapje naar Mount Takao gepland. De dag begon zoals elke dag in Tokyo met de korte wandeling van het hotel naar het metrostation Hanzomon. In de metro zie je veel mensen met een mondkapje. Dat betekent dat ze zich niet lekker voelen en met het mondkapje proberen ze te voorkomen dat anderen besmet raken. Of het zo werkt weet ik niet, in elk geval zijn we allebei flink ziek geworden toen we weer thuis waren. We hadden blijkbaar toch iets opgelopen.

005 In de metro007 Overzicht JR-lines


Vanaf station Shinjuku kon je met een JR trein naar Mount Takao. We zijn dus met de metro naar Shinjuku gegaan en hebben daar uitgezocht welke trein we moesten hebben. De kaart met alle lijnen erop was volledig in het Japans. Maar het is toch gelukt om de juiste trein te vinden en we hadden geluk dat het een sneltrein was want er liggen heel veel stations tussen Shinjuku en Takaosanguchi.
Mount Takao

Het was koud en grijs toen we in Takaosanguchi uit de trein stapten. Het dorpje rond het station stelt weinig voor, je loopt via een paar smalle straatjes met souvenirwinkeltjes naar de plek waar je kaartjes kunt kopen om met de kabeltram of de stoeltjeslift naar boven te gaan. Op advies van Ron hebben we de stoeltjes lift gekozen. Hoewel je nergens diep kon vallen vonden we het toch wel een beetje eng om zonder enige vorm van bescherming op dat smalle bankje te zitten. 

010 Stoeltjeslift Takao011 Stoeltjeslift Takao013 Stoeltjeslift Takao


Door het grauwe weer werd het uitzicht enigszins beperkt. In de verte waren de in een lichte mist gehulde gebouwen van Tokyo te zien.

014 Uitzicht Mount Takao021 Uitzicht Mount Takao

Geen opmerkingen:

Een reactie posten