zondag 7 december 2014

Osaka - Umeda Sky Building

036 Station Osaka

De Shinkansen komt aan op station Shin Osaka. Dat is niet het centraal station van Osaka. Vanaf Shin Osaka moet je nog met een boemel over de Yodo rivier om bij Osaka Station te komen. 

035 Umeda Sky Building


Tegenover Osaka Station zagen we al snel het Umeda Sky Building liggen. Vanwege allerlei omleidingen was het nog een hele klus om uit te vinden hoe we bij het gebouw konden komen.

037 Umeda Sky Building060 Umeda Sky Building


Hierboven het observatieplatform vanaf het plein eronder. Op dat plein stond een Duitse kerstmarkt waar je broodjes met worst en sauerkraut kon kopen.
Het Umeda Sky Building is net als het station van Kyoto van de hand van Hiroshi Hara. Het gebouw bestaat uit twee torens van 40 verdiepingen die aan de top worden verbonden door bruggen en een roltrap. Boven is een uitkijkplatform met als naam floating garden. Die naam is een beetje misleidend want er is boven weinig te zien dat met een garden te maken heeft. 


Het uitzicht over de stad is fantastisch.

039 Floating Garden Observatory042 Floating Garden Observatory

Ook Osaka heeft zijn reuzenrad en het verkeer dat op verschillende verdiepingen tussen de wolkenkrabbers door beweegt.


049 Floating Garden Observatory048 Floating Garden Observatory


Het station Shin Osaka waar de Shinkansen aankomt ligt aan de overkant van de Yodo rivier. Hier zijn de bruggen te zien waarover je vervolgens naar het Osaka Station reist.

040 Floating Garden Observatory053 Floating Garden Observatory058 Floating Garden Observatory057 Floating Garden Observatory

Aan de voet van het Umeda Sky Building hebben we de taxi genomen naar het havengebied van Osaka. De serveersters in een koffiebar zeiden dat het 1 of 2 kilometer was naar het aquarium. Afstanden inschatten was blijkbaar niet hun sterkste punt. Het was een rit van ruim 12 km waarin we een groot deel van Osaka doorkruisten.

064 Bij Osaka aquarium


Het aquarium ligt in de buurt van Universal Studio's. Bovenstaande brug verbindt de schiereilanden waarop het aquarium en het pretpark liggen. De boot is een replica van de Santa Maria die Columbus gebruikte bij zijn ontdekking van Amerika. De replica is wel twee keer zo groot als het oorspronkelijke schip. De boot wordt gebruikt voor excursies in het havengebied.

139 Haven Osaka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten