maandag 8 december 2014

Robot Restaurant
Naast veel kantoren en hotels bevindt zich in dit stadsdeel ook de wijk Kabukicho. Dit is een wijk met heel veel neonverlichting, restaurants, bars en ander vermaak. Zeker leuk om hier als toerist een keer 's avonds rond te lopen. Het is overigens ook de wijk van de prostitutie en de 'love hotels'.

068 In de buurt van Shinjuku Station074 In de buurt van Shinjuku Station


Robot Restaurant


We hebben de verjaardag van Richard afgesloten met een bezoek aan het Robot Restaurant in de uitgaanswijk Kabukicho. Het restaurantgedeelte hebben we aan ons voorbij laten gaan. Veel meer dan een Bento box was dat niet. We zijn alleen naar de robotshow geweest.Op Tripadvisor wordt die show hoog gewaardeerd. Maar verwacht geen cultureel verantwoord avondje uit. In een hal die ongeveer evenveel licht bevatte als de zon in een jaar produceert moesten we de kaartjes kopen.
Daarna werden we ergens om de hoek naar een gebouw gebracht waar we op de eerste verdieping in de wachtruimte terechtkwamen. Ook hier erg veel licht en er stond een bandje bestaande uit een aantal schaars geklede dames te spelen. Waren we hier bij een of andere goedkope stripclub terechtgekomen? Dat bleek uiteindelijk wel mee te vallen.Al vrij snel konden we naar de kelder waar de show met de robots zou plaatsvinden. Het enige wat je hier kunt doen is de hele show aan je voorbij laten trekken, het is allemaal totaal over de top, er is geen touw aan vast te knopen en je komt ogen en oren tekort om alles in je op te nemen. Zonder het voorstel van Richard zouden we hier nooit terecht zijn gekomen, maar het was wel bijzonder om iets mee te maken dat zo ver buiten mijn interessegebieden ligt.
Tussendoor werd de show een paar keer stilgelegd. Dan kon je een drankje kopen en de popcornkar werd binnengereden.

081 Robot restaurant091 Robot restaurant094 Robot restaurant100 Robot restaurant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten