donderdag 4 december 2014

SkytreeOnze eerste gezamenlijke bestemming was de Tokyo Skytree. De Skytree ligt bij het metrostation Oshiage en we kwamen daar via een overstap op het grote metrostation Otemachi. Gelukkig is de metro tweetalig, anders was het wel erg lastig om je bestemming te vinden.
De Tokyo Skytree is een televisietoren die met een hoogte van 634 meter verreweg het hoogste gebouw van Tokyo, en zelfs van heel Japan is. De toren vervangt de oude Tokyo Tower. Die toren zouden we later die dag nog bezoeken.
In de toren zijn observatieplatforms op 350 en 450 meter hoogte. Helaas was het weer deze dag niet zo helder als op het ansichtkaartje hieronder. We hebben ons daarom beperkt tot het platform op 350 meter hoogte.

 Skytree in aanbouw


De Skytree is honderden meters hoger dan het gebouw ernaast. Het is op dit moment de hoogste vrijstaande toren op aarde. 

De foto hieronder geeft een vertekend beeld. Het ansichtkaartje met de avondfoto geeft de juiste verhoudingen weer.

DSC02855

De belangrijkste godsdiensten van Japan zijn het shintoïsme en het boeddhisme. Minder dan 1% is christen. Toch zie je overal kerstversieringen en kerstmarkten die hun oorsprong vinden in de meer christelijk georiënteerde landen in het westen. De invloed van Hollywood moet hierbij zeker niet worden onderschat. Ook bij de Skytree was een kerstmarkt en Ron zet hier een Japans gezinnetje op de foto.

DSC02859DSC02886

Het uitzicht was deze dag niet optimaal. In de verte is de oranje-witte Tokyo Tower te zien die we later die dag nog zouden bezoeken.

DSC02874

De bebouwing dichter bij de toren was beter te zien. Al die enorme gebouwen lijken heel klein vanaf deze hoge toren.

DSC02876


De Sumida rivier stroomt dwars door Tokyo. We hebben op de laatste dag van ons bezoek aan de stad een rondvaart over deze rivier gedaan. Waar veel steden de rivier die er doorheen stroomt omarmen, laat Tokyo zich van zijn lelijkste kant zien. Weinig mooie gebouwen of bruggen, snelwegen direct langs de rivier en eigenlijk keert de stad de rivier de rug toe. Alleen bij de monding van de rivier zijn voorzichtige aanzetten tot verbetering te zien.

DSC02867DSC02868

Het is mooi om van bovenaf de verkeersstromen door de stad te bekijken. De vele spoorlijnen lopen vaak vlak langs de huizen. Het verkeer rond grote kruispunten ziet er geordend uit. Vergeleken met de enorme drukte onder de grond is het op straat relatief rustig.

DSC02877DSC02881


Veel groen tref je buiten de grote parken niet aan in Tokyo. Hier en daar een klein parkje zoals op de foto hieronder en dan houdt het eigenlijk wel op. 

DSC02872


Op de volgende foto een klein industriegebiedje.

DSC02880


Door een glazen vloer kon je 350 meter naar beneden kijken.Tot slot een foto waarop een Japans gezinnetje op de foto gaat met Sorakara-chan, de mascotte van de Skytree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten